Ukemail 2019-03

Bønn fremfor alt!

Møteleder Anne Lise Theisen ønsket oss velkommen til en innholdsrik formiddag på Sion der vi hadde besøk av ekteparet Liv Kaland Fjellstad og Oddvar Søvik fra Filadelfia Kristiansand. Denne søndagen skulle vi ha to innlegg og derfor var det laget til middag slik at folk slapp å tenke på dette om møtet skulle gå litt utover den vanlige tidsramme.

 

 

Ukemail 2019-2

En god start på det nye året!

Lørdag var en fin flokk fra hovedsakelig Sion og Karmel sammen til seminar på Sion. Temaet var «Bønn, et møte mellom himmel og jord». Arne Borgersen som i nesten 25 år har ledet Bønn for Norge, var helgens taler og vi kan nå se tilbake på en helg som helt klart frister til gjentakelse.

Borgersen gav oss på en god og grundig måte innsyn i bønnens fantastiske verden og viste til mange eksempler på hvordan Gud arbeider når vi er i bønn. Det er ikke vi som gjør verket, men gjennom bønn er vi med og forløser Guds løsninger for det som vi opplever som vanskelig.

Seminaret utviklet seg noe annerledes enn det som var planlagt og det ble god tid til forbønn og mange søkte frem og fikk hjelp og det stille og sterke Gudsnærværet var over oss fra første akkord i lovsangen. Vi hadde også bevertning og seminaret varte fra 1100 til 1530.

 

Nyttårsmail 2018/2019.

Da er vi kommet til den siste dagen i dette året og kan se tilbake på nok et år både i egne og i menighetens liv. Det er mye å glede seg over, men vi skal ikke fornekte at vi fremdeles har plass til mange flere på Sion.

Julaften fyltes Sion opp av festkledde i alle generasjoner, mange som vi sjelden ser og ikke minst våre trofaste tilhørende i Sion. Arne leste innledningsvis juleevangeliet for oss før vi bevegde oss over til ettermiddagens mange julesanger ledet av deler av lovsangsgruppen i Sion med Anneli Kaino på piano. Vi hadde øvet søndag før jul, så dette låt veldig bra og sanggleden var stor fra de yngste til de eldste. Veldig kjekt med barn på plattformen i de første sangene.

Trygve tok utgangspunkt i hvordan Johannesevangeliet forteller om Jesus sin ankomst til jorden. «Det sanne lys som opplyser hvert menneske, var nå i ferd med å komme til jorden». Dette er majestetisk ordbruk og oppleves som om grammatikken strekkes til det ytterste for å sette ord på det store som var i ferd med å skje da Jesus ble født.

Det var mange som vendte seg bort fra Jesus og det han forkynte, «Men alle dem som tok i mot ham, dem gav han rett til å bli Guds barn de som tror på hans navn». Tenk av vi får være blant dem som tok i mot og som har fått den trygge retten til å være hans barn. Måtte enda flere få oppleve dette store og bli opplyst av Ham som kaller seg det sanne lys.

Anneli og Robert Kaino delte noen julesanger med oss og her fikk vi virkelig oppleve høyt musikalsk nivå. Herlig versjon av «Mary did you know» der Cecilie tiltrådte duoen.

Etter nok en avdeling med julesanger, var det tid for den årlige fremføring av « O helga natt» og Trygve som vanlig gav alt og sangen ble enda et år, godt mottatt.

 

Julemail 2018

Derfor taper vi ikke motet!

Så har vi hatt det siste ordinære formiddagsmøte før jul og møteleder Sonja tok oss med gjennom en innholdsrik formiddag. Denne formiddag var det både adventsmarkering, mye lovsang, nattverd og påfølgende julemarked til inntekt for foreldreløse barn på Sri-Lanka.

 

Ukemail 2018-50

Adventskaffe og 25år-jubeleum for Sion Menighetsbarnehage!

Så var det tid for årets adventskaffe og Sion fyltes opp av familier fra barnehagen og en del fra menigheten. Hanne ledet et fullsatt Sion gjennom en herlig ettermiddag der julens budskap stod i fokus.

Barnehagen kom inn i lysprosesjon og sang deretter fra plattformen flere herlige julesanger før årets julespill ble utført. Tone var forteller og tok oss med gjennom juleevangeliet med barnehagebarn og ansatte i alle roller og Joachim som esel.

Trygve hadde en kort andakt og viste bilde av seg selv som liten, hadde med en liten hue som han fant under storopprydning og fortalte om en jul da han fikk et fly til jul. Presangen så ikke ut som et fly og vi måtte pakke opp for å finne det ut og alle fikk se et flott fly i blikk fra sekstitallet..

 

Ukemail 2018-49

Det kristne livet!

Så er adventstiden over oss og Sion var fint pyntet med lys i vinduene og adventslys på plattformen. Per-Einar ledet og vi sang « Tenn lys» før Sølvi tok oss med inn i lovsangen. Det var godt å lovsynge Gud også denne søndagen og vi opplever Guds nærvær når vi gjennom lovsangen forteller Gud hva han betyr for oss.

Arne Mella var med oss denne søndagen. Han er rektor på Høyskolen for Ledelse og Teologi som er Pinsebevegelsen og Babtistenes høyskole i Norge.